OneDrive, de nieuwe naam van het oude Skydrive, is de cloud-based opslag die u gratis krijgt bij een "Live" OneDrive private or business with CloudEuropeaccount van Microsoft of bij een abonnement op Office365. Het maakt daarbij niet uit of dit zakelijk of privé is.

Wat is dat nu precies dat "Onedrive"?  In het kort komt het er op neer dat dit een gratis stukje opslagcapaciteit is dat Microsoft aan afnemers ter beschikking stelt. Een opslag in de "Cloud" dus. Dit is begonnen met gebruikers van hotmail accounts onder de naam Skydrive, maar inmiddels uitgegroeid tot een serieus storage platform waar vele mensen gebruik van maken. Verschillen zijn er wel. Privé krijgt u flink minder gratis opslag ter beschikking dan zakelijk. Zakelijk wordt het wel steeds interessanter om OneDrive te gaan gebruiken want het vrijwel onbeperkt gebruik van OneDrive storage, op basis van "fair-use" gaat begin 2015 voor zakelijke gebruikers van start, met alle daarbij behorende extra mogelijkheden.   

Het grootste voordeel is dat al uw documenten, foto's en bestanden overal beschikbaar zijn waar er maar internet beschikbaar is. Zeker in de combinatie met het gebruik van Office365 of Azure diensten kan dit erg voordelig zijn. Opslag en storage gebruik wordt alleen maar meer en meer in elke organisatie. Databeheer, structuren, beveiliging en controles op het delen van bestanden zorgen echter voor andere problemen met deze vorm van opslag. Hier denken wij als CloudEurope graag met u mee, zelfs al is het maar voor een simpele controle elk kwartaal.

Op internet kunt u zelf al veel informatie vinden over Office 365, maar dat kan ook soms verwarrend werken. CloudEurope en alle aangesloten partners zijn altijd helemaal op de hoogte van de laatste mogelijkheden, in het bezit van de nodige cloud certificeringen, en wij helpen u graag bij het maken van de juiste keuzes. Neem contact met ons op, we helpen u graag op weg.